E-mailadres

Eind 2002 brak er een heel moeilijke periode aan doordat Harrie een ernstig motorongeluk kreeg. Desondanks hebben ze zich niet van hun stuk laten brengen en zijn verder gegaan. In juni 2004 hebben ze bakkerij van Meerveld te Putten overgenomen en de productie uitgebreid naar twee locaties. Het was aanvankelijk de bedoeling om hier vijf jaar te blijven, maar de mogelijkheid om nieuw te bouwen deed zich voor. Om geschikte grond aan te schaffen was niet eenvoudig, daarom werd dit met beide handen aangepakt. Uiteindelijk is eind november 2007 de bakkerij opgeleverd en wordt nu alleen op deze nieuwe locatie aan de Zagerij te Nijkerk geproduceerd.

Ter Haar Bakkerijmachines heeft aan dit prachtige project mogen meewerken. Een nieuwe silo - installatie met receptautomatisering is wat we hebben geïnstalleerd. In combinatie met Algist Bruggeman hebben we de toevoeging van vloeibaar geïntegreerd. Hierdoor is een volledige receptuurautomatisering tot stand gekomen. Aangezien de bakkerij aan de eisen des tijds moest voldoen is een complete stof - afzuiginstallatie aan de silo’s en kneedmachines gekoppeld. Bij het storten van een meel of bloemproduct treedt de installatie automatisch in werking. Omdat stofvorming ook ontstaat bij het mengen van de grondstoffen, slaat de installatie automatisch aan zodra de eerste versnelling wordt geactiveerd. Wanneer wordt overgegaan naar de tweede versnelling slaat deze af.

Verder hebben we onze Compact oliebollenlijn mogen leveren waarmee hij ondertussen al vele verse oliebollen heeft geproduceerd. Om snel en eenvoudig heerlijke stokbroden te kunnen opmaken is er door ons een nieuwe stokbroodmachine van Merand geïnstalleerd.