E-mailadres

Bakkerij de Verwennerij in Westenholte, waar mensen met een AWBZ-indicatie hun dagbesteding gaan vinden, presenteert zich als een ambachtelijk bedrijf voor brood en banket.
Een aparte ruimte is ingericht om banket te kunnen maken, want de doelstelling is een ruim assortiment te kunnen bieden.
Het project in Westenholte is een initiatief van zorginstelling Omega en is gericht op het aanbieden van zinvolle dagbesteding voor personen die moeilijk bemiddelbaar zijn op de arbeidsmarkt en derhalve vanuit de AWBZ een budget beschikbaar hebben voor dagbesteding.
De Verwennerij biedt straks veertien werkplekken, zowel in de bakkerij als in de winkel, die ingevuld gaan worden door misschien wel twintig mensen, afhankelijk van het aantal sollicitaties.
De Verwennerij gaat ook functioneren als leerbedrijf. Dat betekent dat werknemers vanuit het leerproces wellicht ook door kunnen stromen naar het reguliere bedrijfsleven.
"Eerste doelstelling is de werknemers een zinvolle dagbesteding te bieden.
Daarnaast willen we de investeringen terug verdienen", aldus Hans Sprang, die samen met bakker Dinand ter Haar en twee begeleidsters vanuit de zorginstelling het vaste team van de bakkerij vormt.
De prijsstelling komt ergens tussen de ambachtelijke bakker en de supermarkt te liggen.