E-mailadres

 

In 2009 zijn de eigenaren begonnen met een complete metamorfose  van de bakkerij.

LTI werd hun partner in deze extreme verbouwing. Extreem omdat het complete hart van de bakkerij werd vernieuwd in de vorm van nieuwe ovens en nieuwe narijskasten, maar ook extreem omdat de bakkerij gewoon door moest draaien.

De nieuwe ovens,3 grootbrood ovens en 2 kleinbrood ovens, alle 5 thermische olie ovens en 2 rotatie ovens, werden achter de bestaande ovens geplaatst.

Nadat deze in bedrijf gesteld waren konden de bestaande ovens gedemonteerd en afgevoerd worden,  want op die plek moesten de nieuwe narijskasten komen.

Wij, Ter Haar Bakkerijmachines BV, zijn begin 2009 benaderd door Cees met de vraag eens te komen praten over een eventuele uitbreiding van de bestaande bollenrijskast. Naast de aanbieding van revisie en vergroting is er ook een offerte van een nieuwe PRO-kast gemaakt.

Het werd uiteindelijk een hele speciale nieuwe bollenrijskast met een inhoud van 864 stuks en een doorlooptijd van 50 minuten. Het speciale zat hem in de bouw van de kast. Doordat op de plek waar deze moest staan een dikke betonnen draagbalk van het dak gesitueerd was, is de kast hier omheen gebouwd. De schommels gaan dus ook onder de balk door. Op de foto's is dit goed te zien.

Om ook de routing in de deegmakerij nog te verbeteren is besloten een nieuwe hefkiep aan te schaffen, die op een andere plek is geplaatst waardoor op de bestaande plek ruimte ontstond voor een extra kneder. Ook de hefkiep is speciaal gebouwd voor Meesterbakker Voskamp. Door de geringe beschikbare ruimte en het lage plafond is hiervoor een zeer compacte kolomhefkiep gebouwd met uiteraard een zeer mooi afgewerkt en rvs beveiligingshek eromheen. Ook deze hele operatie heeft tijdens de productie plaats gevonden.

Vooraf alles in kaart brengen, alles goed doorspreken en een gedegen planning hebben ervoor gezorgd dat de bakkerij niet 1 dag heeft stilgelegen.

Als laatste heeft de firma Kortlever nog 2 laad/los systemen geleverd waardoor het hele project compleet was. Na alle afwerkpuntjes te hebben opgeleverd kan men nu spreken over een hypermoderne bakkerij waar het goed werken is met prachtige machines.

Al met al heeft dit project voor ons weer een mooi referentie adres en een tevreden klant opgeleverd.

Als klap op de vuurpijl is Meesterbakker Voskamp ook nog eens kampioen oliebollenbakken van 2010 geworden. Hiermee was 2010 voor de directie, het managementteam en alle medewerkers een jaar om nooit te vergeten.