E-mailadres

Om meer expeditie en snij- en inpakruimte te creëren zijn eerst de kantoren en de kantine naar een 1e verdieping gebracht die speciaal hiervoor gebouwd moest worden.

Vlak daarna deed zich de kans voor om een gedeelte van het pand van de buurman te kopen, waar ook meteen actie in is ondernomen. Deze ruimte komt in 2013 vrij en wordt dan bij de bakkerij aangetrokken.

Omdat de bollenrijskast, 1 van de kneders en hefkiep installatie sterk verouderd waren en in een, zeg maar gerust miserabele toestand verkeerden, moesten er keuzes worden gemaakt.

In eerste instantie werd gedacht om de hefkiep en bollenrijskast gedeeltelijk te reviseren zodat ze nog 2 jaar meekonden om dan in de nieuwe situatie een nieuwe kast en een nieuwe hefkiep aan te schaffen. Omdat 1 kneder reeds vernieuwd is en daarnaast nog 1 Boku en een 1 Kemper spiraalkneder staan is na een aantal gesprekken toch besloten 1 gereviseerde Kemper spiraalkneder aan te schaffen en de Boku in te ruilen. De andere Kemper kneder is eerst helemaal gereviseerd zodat na het leveren van de gereviseerde kneder er 3 goede kneders staan. 1 nieuwe Kemper type President 2 Kemper kneders, type SP-150-aL.

Omdat het 2 verschillende type machines betreft met ook verschillende kuipen was een vereiste dat alle kuipen in de hefkiep gebruikt konden worden. Omdat we ook de hefkiep helemaal in eigen beheer bouwen konden we voor deze situatie een speciaal ontwerp creëren zodat alle kuipen konden worden gelift.

De kolom van deze hefkiep is extra hoog, zodat ook in een later stadium een eventuele doseertrechter geplaatst kan worden. Hiervoor moeten de kuipen namelijk hoger uitkiepen.

Naast het leveren van een gereviseerde kneder, het reviseren van een bestaande kneder en het leveren van een nieuwe hefkiep, ook naar de eisen des tijd met een rvs hekwerk er omheen was nu de beurt aan de bollenrijskast en een kegelopbolmachine met een lange opbolweg.

De bestaande kegelopboller werd vervangen door een gebruikte WP-Haton kegelopboller, type CCR. Deze machine is totaal gereviseerd en met een opnieuw tefloneerde kegel geleverd.

Ook de bollenrijskast werd een “speciaaltje” Deze is gebouwd als Pro kast om in een cel te plaatsen, dus helemaal van rvs en schommels met de grootst verkrijgbare rijskastcups.

Omdat de plek waar de bollenrijskast in een later stadium moet komen nog niet beschikbaar is (in 2013 komt pas de extra ruimte vrij om de bakkerij “om te gooien”) is deze bollenrijskast geleverd met kunststof beplating, zodat tot die tijd toch gewerkt kan worden met een nieuwe bollenrijskast waardoor continuïteit van het bedrijf gewaarborgd is.

Ook bij de Haarlemse bakker is door een gedegen planning en het meedenken/meewerken van de familie Van Esdonk geen dag voorbij gegaan zonder productie te draaien.