E-mailadres

De bakkerij inventaris die inmiddels van A tot Z is vernieuwd had nog één manco, een te kleine bollenrijskast. In de loop van de jaren waren al 2 rotatie ovens aangeschaft, twee remrijskasten en ook de vriescapaciteit was inmiddels meer dan verdubbeld.
Op zolder werd een meelsilo installatie geplaatst en ook meteen een stofafzuiginstallatie geinstalleerd.

Het enige manco, een te kleine bollenrijskast was ook meteen het grootste probleem. De bakkerij was dermate volgebouwd met eerder genoemde machines dat een grote bollenrijskast een probleem opleverde om te plaatsen.

Herman kwam bij ons met de vraag of we een bollenrijskast konden leveren met een capaciteit van minimaal 600 stuks maar liever nog 700 stuksinhoud. Hiermee kon hij een rijstijd realiseren van minimaal 50 minuten. Hij kon dan in- en uitdraaien zonder telkens de kast om te zetten. Vloerruimte was er niet, dus moesten we het zoeken in de hoogte.
Ook stond er nog een paal midden in de bakkerij waar wel degelijk rekening mee gehouden moest worden.
We hebben uiteindelijk een kast gebouwd met een inhoud van 672 stuks en een rijstijd van 48 minuten.

De kast is aan één zijde uitgevoerd met een dubbele luifel en aan de andere zijde een enkele luifel die helemaal over de bestaande vriescel loopt. Hierdoor konden we volstaan met een enkel pootstel. De kast is uitgevoerd met 12-delige schommels.

Het frame, de schommels en de beplating is van rvs gemaakt. De beplating is geisoleerd met een 10 mm kunststof met een zeer hoge isolatiewaarde. Naast de bollenrijskast is ook een gebruikte, totaal gereviseerde Haton kegelopboller geleverd.

De bestaande opmaakmachine wilde hij niet missen maar is wel in rvs look gespoten en voorzien van rvs beplating rondom.
Hierdoor ontstond een mooi geheel. Zaterdag is de oude kast na het draaien van de produktie door ons gedemonteerd en afgevoerd.

Ook is alvast een begin gemaakt met het opbouwen van de frames van de nieuwe kast.
Maandagmorgen om 06.00 uur is begonnen met het bouwen van de kast en het afwerken was gereed om ca. 20.00 uur.

Herman had en heeft al het vertrouwen in de kast en begint direct de hele produktie voor dinsdag in de kast te draaien.
Op deze manier kon ook bakkerij Ter Avest elke dag vers brood uit eigen bakkerij verkopen en hoefde geen

college bakker aangesproken te worden om brood te leveren
Herman is zeer tevreden en erg blij met de investering.