Algemeen: 0548-616088     Service: 0548-622990 Inloggen

Ter Haar BV bestaat vijftig jaar

Ter Haar BV heeft in maart 2018 de prachtige leeftijd van 50 jaar bereikt. Alweer vijf decennia geleden werd Ter Haar BV opgericht door onze vaders Gait en Dieks ter Haar. Heden ten dage staan mijn neef Bert (zoon van Dieks) en ondergetekende Albert (zoon van Gait) aan het roer bij het bedrijf dat een breed assortiment nieuwe en gebruikte bakkerijmachines verkoopt.


Ter Haar bakkerijmachines is in 1968 opgericht. “Mijn vader en oom hadden destijds al een lange carrière achter de rug in de bakkersbranche. Beiden werkten al 25 jaar als monteurs bij hetzelfde bedrijf, maar besloten vijftig jaar geleden toch voor zichzelf te beginnen als service-en onderhoudsmonteurs. Als snel kwam de vraag naar bakkerijmachines erbij en hebben ze verschillende importeur-en dealerschappen gerealiseerd. Op een gegeven moment was het motto: U regelt een pand, een vrouw en geld en wij verzorgen de rest. Van bakkerijmachines tot winkelinrichting, het werd geregeld. Als er handel gedreven kon worden, gingen wij er in mee."


Zelf ontwikkelen
Zelf kwamen Bert en ik 42 jaar geleden de gelederen van het bedrijf van onze vaders versterken. Naast de bakkerijmachines die we middels importeur- en dealerschappen verkochten, besloten we begin jaren tachtig ons te storten op het ontwerpen en ontwikkelen van onder meer bollenrijskasten en silo installaties.


In 1982 werd de eerste silo, die door ons ontwikkeld en gebouwd was, geplaatst. Een mooi begin van wat later uitgroeide naar meerdere in eigen beheer ontwikkelde machines zoals onze eigen gebouwde bollenrijskasten en natuurlijk de welbekende oliebollenlijnen die we beiden nog steeds met veel succes maken.


Tegenwoordig zijn we ook gespecialiseerd in het bouwen van hefkiep installaties, geheel naar wens van de klant, maar ook automatiseringssystemen van recepten voor deegbereiding en aansturing van vloeibare grondstoffen kunnen wij verzorgen. We richten ons niet meer op de inrichting van de gehele bakkerij en winkel, want het is allemaal te complex geworden, maar we focussen ons meer op onze kracht: het bouwen en onderhouden van silo’s, bollenrijskasten, oliebollenlijnen, hefkiepers en de besturing van deze bakkerijmachines.”


Service
Service en onderhoud, waar het ooit mee begonnen is voor Ter Haar BV, is nog steeds een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering. We zijn 24 uur per dag, zeven dagen in de week bereikbaar voor onze klanten. Je krijgt meteen een monteur aan de lijn die je kan helpen, of het nu op afstand is of op locatie. We moeten onze klanten zo snel mogelijk helpen. Een machine verkopen is leuk, maar het is van belang dat je deze ook kan onderhouden en bij storing kan helpen. Mijn vader zei altijd: "Koop bij de man die het repareren kan." Dat geldt nog steeds voor Ter Haar BV.


Toekomst
Vijftig jaar is een mooie mijlpaal, maar we gaan gewoon verder met wat de mensen van ons gewend zijn. De nieuwe generatie staat ook al te trappelen om het familiebedrijf in ieder geval voort te zetten, de zoon van Bert is namelijk werkzaam in het bedrijf.

Wij zijn ervan overtuigd dat Ter Haar BV nog heel lang haar activiteiten mag voortzetten in de bakkersbranche.


Is getekend: Albert en Bert ter Haar